Rapid Cojec

Zoals je bij '' Behandelplan '' hebt kunnen lezen is er een standaard behandelplan voor kinderen met een Neuroblastoom. De eerste stap van het behandelplan is chemotherapie. 

Vóórafgaand de 1e chemotherapie hebben wij de mogelijkheid gekregen om mee te doen met een randomisatie voor deze chemotherapie. We kregen de optie tussen het standaard protocol GPOH en Rapid Cojec. In Nederland & Duitsland wordt standaard GPOH gebruikt en in o.a. Engeland is Rapid Cojec 1 van de standaard protocollen.

Bij het standaard GPOH Protocol is de chemotherapie om de 3 weken met een duur van circa 8 dagen. Ook zit in dit protocol een medicijn wat als bijwerking hartritmestoornissen kan veroorzaken.
Rapid Cojec is om de 10 dagen chemotherapie met een duur van circa 3 dagen gevolgd met een een prik (neulasta) om de witte bloedcellen een boost te geven. 


Iedere keer voordat er gestart wordt met chemotherapie wordt je kind gekwalificeert of hij/zij (klinisch) in orde is om te starten met de kuur.
Bij GPOH wordt er meer waarde gehecht aan de bloedwaardes. Als deze te laag zijn kan het zijn dat je kind niet kwalificeert om te starten met de kuur.
Bij Rapid Cojec is dit niet het geval. Ongeacht de hoogte (of beter gezegd de laagte) van de waardes wordt er gestart.
Tenzij er een infectie en/of koorts in het spel is, dit is een van de weinige deal breakers. 

Iemand in Parijs drukt op een knop voor welke ''arm'' je wordt uitgeloot. De standaard arm ( Standaard GPOH protocol) of Rapid Cojec. 
Onze oncoloog heeft in Engeland een fellowship gedaan waar standaard Rapid Cojec was en werkt in Nederland al langere tijd met het standaard GPOH Protocol. Wij hebben ja (!) gezegd tegen de randomisatie waarbij onze voorkeur uitging naar Rapid Cojec en zijn hiervoor uitgeloot! 
Er zijn tot nu toe nog maar 3 gezinnen waaronder wij zelf die met Rapid Cojec werken.